Geboorte

Geboorte G-nestGraag willen we jullie een korte schets geven van de geboorte van ons G-nest. De laatste week van de dracht had Soso het erg zwaar, waardoor we gedacht hadden dat de pups eerder zouden komen. Ze was dinsdag 23 april al erg onrustig en de temperatuur daalde behoorlijk naar 36,8. Dit zou het signaal moeten zijn dat de geboorte in aantocht is. Maar ze hield ons nog lang in spanning. Uiteindelijk konden we donderdagmorgen om 3 uur de eerste pup begroeten, een blond meisje.  Na haar kwam er een zwartblondje, een reu. Vervolgens kwamen er weer blondjes en dit waren weer teven. We dachten dat het geslacht misschien bij dit nest aan kleur gekoppeld was, maar dat bleek niet het geval.

Het G-nest bestaat in het totaal uit 4 teven en 3 reuen. De reuen zijn allemaal zwartblond, waarbij de tekening al zichtbaar is. Bij de teven hebben we 1 zwartblond meisje en 3 blonde meisjes. We hebben Soso, de pups en ons eerst even wat rust gegund alvorens we de rest van de wereld ons leuke nest wilden tonen.

De pups zijn, na een vermoeiende start, nu goed aan het groeien. Het leven bestaat voor hun op dit moment uit eten en slapen. Dit doen ze beiden goed. De grootste stress die ontstaat bij de pups, is als ze niet snel genoeg de beste tepel weten te bereiken. Mama Soso begint weer lekker op krachten te komen. Ze is super zorgzaam voor de pups. Hoe mooi is het dat ze instinctief weten hoe het allemaal werkt. Als ze gaat liggen, weet ze precies hoe ze kan gaan liggen zonder daarbij op de pups te gaan liggen. En ook lukt het haar prima om diegene die genoeg gegeten heeft, even apart te leggen zodat andere de kans krijgen om te drinken.