Week 2

Week 2 G nestDe hele familie is in week 2 duidelijk in betere doen.  Soso begint weer te spelen en te rennen buiten. Ze heeft inmiddels haar draai in het moederschap echt gevonden. Ze weet prima wanneer de pups zorg nodig hebben, maar ze weet ook goed dat ze haar rust moet nemen en gaat dan ook graag naast de kist liggen. Zodra de pups een kik geven, wordt er even gekeken of er echt iets loos is of dat de “honger” toeslaat.

Week 2 Soso Suomesta van de RomerweideAls ze haar plek in de kist inneemt, weet ze prima hoe ze kan gaan liggen zonder daarbij op pups te staan of te gaan liggen. Haar moederlijk instinct is duidelijk prima ontwikkelt. Daar ben je als fokster natuurlijk super blij mee. En die garantie krijg je niet van tevoren.

Weegmoment week 2De hoeveelheid eten voor Soso moet al duidelijk verder verhoogd worden, want de pups drinken stevig. Ze zijn goed aangekomen, maar doordat ze groter zijn, hebben ze uiteraard nog meer eten nodig. Halverwege deze week, hadden we de eerst kiloknallers! Wegen is een dagelijks terugkerend dingetje. En je ziet dat de pups een stuk actiever worden, want nu moeten we opletten dat ze niet van de weegschaal afvallen.

We zien halverwege week 2 al wat spleetjes komen en enkele dagen later zijn de oogjes open. Ze gaan nu proberen meer in de benen te komen en de ontdekkingsreis kan beginnen. De oortjes functioneren duidelijk nog niet, want van de stofzuiger vlak langs hun oortjes, kregen ze niks mee. Het eerste speelgoed wordt ontdekt.

Wat ontwikkelt het toch snel, maar wat machtig mooi!! Echt genieten!